De cirkel is rond
Een essentieel onderdeel van Molo's duurzame ontdekkingstocht is de verantwoorde productie van eerlijke kleding in materialen die beter zijn voor onze aarde, zoals gerecyclede vezels. Molo gebruikt gecertificeerde nylon en polyester stoffen. De speciale stoffen zijn gemaakt van gerecycled garen waarmee wij een bijdrage leveren aan het hergebruik van afval door ze te gebruiken in Molo’s duurzame collecties. Door huishoudelijk afval om te zetten in nieuwe grondstoffen, hergebruiken we de materialen en geven ze een tweede leven.
Koop onze gerecyclede selectie.
Gerecycled en gecertificeerd
De gerecyclede vezels die voor onze productie worden gebruikt, zijn gecertificeerd via The Global Recycle Standard (GRS). De Global Recycled Standard is een internationaal keurmerk voor gerecyclede kleding wat gaat over gerecyclede materialen, de handelsketen, het sociale en milieu beleid en het produceren onder chemische restricties. GRS staat bekend als de meest vertrouwde standaard voor gerecyclede materialen op de markt.

Een van onze leveranciers van gerecycled polyester is REPREVE, de toonaangevende en meest vertrouwde prestatievezel van het merk, gemaakt van gerecyclede materialen.
Lees hier meer over REPREVE.
De materialen
Gerecyclede polyestervezels zijn gemaakt van gerecycled, huishoudelijk afval, vaak plastic flessen, die niet in de afvalverwerking terechtkomen. De productie van gerecycled polyester vereist minder energie dan die van nieuwe vezels en genereert daardoor minder CO2-uitstoot. Gerecyclede nylonvezels worden voornamelijk gemaakt van oude visnetten, wat een geweldige manier is om de hoeveelheid netten en andere soorten afval te verminderen, zoals afgedankte nylon tapijten, panty's en kousen die in onze oceanen terechtkomen als plastic soep (vuilniseilanden) . Net als bij gerecycled polyester, leidt het proces tot het hergebruiken van huishoudelijk afval, wat veel minder energie, water en fossiele brandstof vereist en minder CO2-uitstoot genereert.
Hoe weet ik of een product gerecyclede vezels bevat?
Je vindt onze selectie van producten die gemaakt zijn van gerecyclede vezels of deze bevatten door in de rechterhoek te kijken naar het gerecyclede logo. Het gerecyclede logo staat ook op de labels van alle Molo-producten die gerecyclede vezels bevatten.
Shop onze gerecyclede selectie
Hoe kan ik bijdragen?
Hoewel gerecycled polyester een geweldig, duurzaam alternatief is voor nieuwe materialen, produceert het nog steeds microplastic vezels in de was. Bij het wassen komen micro-plastic deeltjes van synthetisch textiel vrij in onze rivieren en oceanen.

Je kunt dit thuis voorkomen door kledingstukken van synthetisch materiaal in speciale stoffen zakken te wassen. De zelfreinigende stoffen zak is gemaakt van een speciaal ontworpen microfilter materiaal dat het microplastic tijdens het wassen opvangt. Haal de vezels daarna uit de zak en gooi het op een verantwoorde manier weg.