ORGANISCHE KINDERKLEREN
GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd de meest erkende certificering van biologisch textiel. Het GOTS-certificaat garandeert dat het product volledig biologisch is, van het zaaien en oogsten van grondstoffen tot de volledige afwerking van het product.

Molo is GOTS gecertificeerd en biedt daarom organische producten die voldoen aan de strengste sociale- en milieueisen tijdens het productieproces van kleding.

Als je organische kinderkleding van Molo koopt, verzeker je jezelf van duurzaamheid op het hoogste niveau. Bovendien wordt het product geproduceerd zonder gebruik van chemicaliën en met de grootste zorg voor het milieu, voor onze planeet en onze kinderen.

GOTS betekent organische kleding en sociale verantwoordelijkheid.
Koop onze organische selectie
ORGANISCHE KLEREN KUNNEN KLEURRIJK ZIJN
Molo is al vele jaren actief in de mode-industrie en heeft gemerkt dat veel organische kleding wordt gecombineerd met kleurloze of neutrale tinten - maar dat hoeft niet zo te zijn. Organische kinderkleding kan kleurrijk zijn - net als Molo! We have made a short movie in which we explain more about Molo’s GOTS certification and designing colorful, organic children's clothes. We hebben een korte film gemaakt waarin we meer uitleg geven over Molo's GOTS-certificering en het ontwerpen van kleurrijke en biologische kinderkleding.
WAT BETEKENT GOTS GECERTIFICEERD?
Het GOTS-certificaat garandeert topkwaliteit en definieert op hoog niveau milieu- en sociale criteria in de hele toeleveringsketen bij de productie van textiel en kleding. Het omvat alles van landbouw, oogsten, productie, verwerking en ontwikkelen, tot verpakking en labels.

Global Organic Textile Standard (GOTS) garandeert dat een kledingstuk is gemaakt van 95% gecertificeerde biologische natuurlijke vezels. De overige 5% (bijvoorbeeld knopen of ritsen) moeten zijn gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen.

Het GOTS-certificaat maakt niet alleen voor jou als consument het verschil, maar zorgt ook voor veilige en goede arbeidsomstandigheden voor boeren en naaisters met recht op vakbonden en een leefbaar loon - niet alleen een minimumloon.

GOTS-gecertificeerd betekent ook dat textiel vrij is van gevaarlijke chemicaliën. Alle gebruikte chemicaliën zijn niet toxisch, kankerverwekkend, hormoonontregelend of schadelijk voor het milieu.

Lees hier meer over GOTS-certificering.
Winkel GOTS gecertificeerde kinderkleding
MOLO NEEMT VERANTWOORDELIJKHEID
- Voor onze klanten en onze planeet.

Molo is organisch en neemt daarom deel aan de 17 Sustainable Development Goals, van de VN, die gericht zijn op een betere gezondheid voor iedereen en een meer duurzame economische groei.

In de afgelopen jaren is er veel nadruk gelegd op de milieu-impact van de productie van kleding. Daarom is het positief om een certificering te hebben zoals GOTS, wat aangeeft dat een product organisch is, omdat het onder duurzame en verantwoordelijke omstandigheden is geproduceerd.

Het organisch produceren van kleding beschermt de gezondheid van mensen, planten en dieren. Dit wordt behaald door biologische landbouw die ervoor zorgt dat de impact op het milieu minimaal is daarnaast verbiedt het het gebruik van giftige chemicaliën en pesticiden die in de bodem, lucht en water terecht kunnen komen.

Koop organische kinderkleding
HOE WEET IK OF EEN PRODUCT GOTS IS GECERTIFICEERD?
GOTS is een traceerbaar organisch label, omdat elke stap moet worden gecertificeerd, van het zaaien en oogsten van de grondstoffen, tot de productie en distributie van de kleding. Als een bedrijf GOTS-gecertificeerd is, zoals Molo, kun je het betreffende bedrijf zoeken in de openbare GOTS-database

Het GOTS-symbool is herkenbaar als een klein wit shirt in een groene ring. Pas echter op, omdat iets organisch is, betekent dit niet dat het GOTS-gecertificeerd is.

Op de website van Molo kun je zien of een product GOTS-gecertificeerd is als het symbool op de afbeelding van het product verschijnt en als de certificering wordt vermeld in de productbeschrijving. De kleding draagt ook het GOTS-certificaat en referentienummer op het prijskaartje.

Molo is GOTS gecertificeerd en kleurrijk zoals altijd!
Koop hier